Előfizetői tartalom

Példátlan törés a bankszektorban

Portfolio
Az átmenet évének számító 2014 után 2015-ben új helyzet állt elő a közép- és kelet-európai bankszektorban. A tőkekövetelmények és a banki szabályozás szigorodása, a nagyon alacsony kamatkörnyezet és az orosz/ukrán gazdasági bizonytalanság mellett 9%-ra nőtt a nem teljesítő hitelek aránya, 5% alatt ragadt a tőkearányos megtérülés, és tovább csökkent a hitel/betét arány. Az átlagot Kelet-Európa húzta le, szűkebb régiónkban viszont a magyar, a szlovén és a román bankszektor is nyereségre váltott át, csak a horvát volt mínuszos - ismerteti a Raiffeisen friss banki elemzése.

A nehezen lefordítható The “New Normal“ and 10 per cent thresholds címet adta ma közzétett idei közép- és kelet-európai (CEE) banki elemzésének a Raiffeisen, jelezve ezzel, hogy a 2014-es átmeneti év után új helyzet állt elő a régió bankszektorában, a 10% vagy a 10-es szám pedig bűvös szám lett, ugyanis a jelenlegi piaci környezetben legalább 10%-os piaci részesedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés