Bank

Budapesten nyitott irodát az Európai Beruházási Bank

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank (EBB) Csoport ma megnyitotta budapesti irodáját, és aláírt egy 15,1 milliárd forint összegű hitelről szóló megállapodást, amely magyarországi közoktatási, óvodai és sportlétesítmények építését, bővítését, korszerűsítését és felújítását finanszírozza - közölte a bank.
Az előzményekről itt írtunk:A megnyitóünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Navracsics Tibor uniós biztos, valamint a magyarországi üzleti közösség és a közszféra számos képviselője. Az EBB-csoport irodáját Alain Nadeau vezeti.

Az EU bankja ezzel egyidejűleg aláírt egy 15,1 milliárd forint (mintegy 48 millió euró) összegű hitelről szóló megállapodást, amely magyarországi közoktatási, óvodai és sportlétesítmények építését, bővítését, korszerűsítését és felújítását hivatott finanszírozni.

Werner Hoyer, az EBB elnöke szerint amióta az EBB 1990-ben megkezdte magyarországi tevékenységeit, összesen 19,3 milliárd euró összegű hitelnyújtási kötelezettségvállalást tett a legkülönbözőbb területeken. Az EBB jelenleg 20 uniós tagállamban és 19 Unión kívüli országban tart fenn irodát, előmozdítva az üzleti és a szakpolitikai párbeszédet.

Az EBB által nyújtott források öt különböző központi kormányzati program 2015 és 2018 közötti végrehajtását segítik az osztálytermek és gimnáziumok építése, az iskolai uszodák fejlesztése, egyéb, vegyes (iskolai és közösségi) használatú sportlétesítmények építése, fejlesztése vagy felújítása, valamint az óvodai létesítményekbe való beruházás terén.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-172692013