Előfizetői tartalom

Szép jövő: látja a biztosító, hogyan vezetsz

Portfolio
Az autókba legkésőbb 2020-ig sztenderdként kerülhetnek bele azok a szenzorok, amelyek az autók aktuális állapotának szinte összes fontos jellemzőjét mérik, az adatokat pedig képesek továbbítani egy központba. Az így elérhető új adatokból egy olyan szektor húzhat hasznot, amelyre elsőre talán nem is gondolnánk: a biztosítók. Mert hát ki ne szeretne személyre szabottabb, olcsóbb biztosítást?

A dolgok internete (IoT) megatrendbe illő "hálózatba kapcsolt autók" (connected cars) révén olyan információkat lehet megtudni az autókról és a vezetőikről, ami korábban maximum utópisztikus filmekben volt elképzelhető - írja a McKinsey egy friss tanulmányában. Az autókat ma már olyan szofisztikált szenzorokkal szerelik fel, amelyek már nem csak azt mondják meg, hány kilométert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés