Előfizetői tartalom

Aláírták: beszállt az állam és az EBRD a magyar Erstébe

Portfolio
A kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselői aláírták az Erste Bank Hungary 15-15 százalékos részesedésének megvásárlásáról szóló szerződést: a magyar állam a részesedésért 38,9 milliárd forintot fizet. Az adásvételt az Erste Group részéről ennek duplájára rúgó tőkeemelés előzi meg, így az ár - ha belehúz Magyarországon a ma még nullszaldósnak tekinthető Erste - nem irreálisan magas.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az aláírás után kifejtette, a magyar állam nevében a Corvinus Zrt. vásárolja meg az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészét.A magyar állam a részesedésért 38,9 milliárd forintot fizet, az árat külső szakértőkkel, piaci értékeléssel alakították ki. A tranzakció zárását megelőzően az Erste Csoport a két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés