Előfizetői tartalom

Apró hibák sorozata miatt 50 milliós bírságot kapott a K&H

Portfolio
Az MNB 20 millió forint felügyeleti és 30 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re a társaság működését érintő nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt - írja a felügyelet sajtóközleményben.

A bírságösszeget nem rendkívüli súlyú jogszabálysértések, hanem a feltárt hiányosságok számossága és a biztosító piaci súlya alapozta meg. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) - vizsgálati programjába illeszkedő - átfogó vizsgálatot végzett a K&H Biztosító Zrt.-nél (K&H Biztosító), a társaság tevékenységét 2012. október 25-től az ellenőrzés lezárásáig áttekintve....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés