Előfizetői tartalom

Egymásnak estek a befektetési nagyágyúk a Brexit miatt

Portfolio
A brit hedge fundok körülbelül 400 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont kezelnek, legtöbbjük a londoni Mayfair-negyedben helyezte el központját - írja a The Wall Street Journal. A közelgő EU-s népszavazással kapcsolatosan viszont megosztott a hedge fundokat kezelő guruk véleménye, miközben a bankszakma gyakorlatilag egy az egyben a britek EU-tagsága mellett áll ki.

A vagyonkezelők megosztottak annak kapcsán, hogy melyik oldalt érdemes támogatni: Michael Farmer, az RK Capital Management társalapítója szerint "szürke, depressziós köd lebeg majd az ország felett" ha 24-én is tagja lesz az EU-nak, eddig 200 000 angol fontot adományozott a Brexit-kampányra, Andrew Law, a Caxton Associates igazgatója pedig 200 000 fontot adományozott a másik oldalnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés