Előfizetői tartalom

Felminősítették az Erstét

Portfolio
Tegnap a Moody's által kiadott közlemény szerint a Erste Bank AG hosszú távú adósság- és betéti besorolását a korábbi Baa2-es szintről Baa1-es szintre javította, az új osztályzatot stabil kilátással látta el. A hitelminősítő mindemellett a bank alapszintű adóminőség-értékelésének mutatójáról és a hosszú távú partnerkockázati minősítéséről is ítéletet mondott.

A hosszú távú adósság- és betéti besorolás javítása mellett a hitelminősítő az Erste alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi ba1-ről baa"-ra javította, hosszú távú partnerkockázati minősítését (Counterparty Risk, CR) A3(cr)-re emelte az eddigi Baa1(cr)-ről. A Moody's szerint a felminősítést a bankcsoport fundamentumainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés