Előfizetői tartalom

Startupokra repülnek rá a bajba jutott bankok

Portfolio
A Szilícium-völgy startupjainak forrásai kezdenek elapadni, pedig szükségük van a pénzre. A kockázati tőkések egyre inkább kerülik a startupokat és sok cég nem hajlandó a befektetői tőkét alacsonyabb értéken elfogadni, ezért inkább hitelre van szükségük. Itt jön szóba a kockázati hitelezés és az ebben jegyzőként segédkező bankok, mint a Goldman Sachs - írja a CNBC.

A kockázati hitelezésre főleg olyan cégeknek van szüksége, amelyek tőzsdei bevezetés előtt állnak, és egyre több startup késlelteti ezt. Számos tényező erősíti a kockázati hitelezés trendjét: a Szilícium-völgyi cégek már kétszer meggondolják, mielőtt tőzsdére mennek, a hitelek miatt pedig van lehetőségük akár el is halasztani a döntéshozatalt és a növekedésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés