Előfizetői tartalom

Szép új világ: végleg elfelejthetjük a jelszavakat a bankoknál

Portfolio
Lassan teljesen elfelejthetik a banki ügyfelek a jelszavakat, ugyanis nem lesz rá szükségük. Helyette biometrikus azonosítással tudják intézni a pénzügyeiket elsősorban a mobiljukon keresztül. Az amerikai nagybankoknál már most milliók intézik így az ügyeiket, idővel minden bizonnyal hozzánk is elér majd az újítás szele. Addig is nézzük meg, hogyan csinálják most az amerikaiak.

Az Egyesült Államok nagybankjait az utóbbi években több nagy adatlopási botrány rázta meg, például amikor a JP Morgan 76 millió ügyfelének az adatai (például személyik száma, bankkártya és számlaszám, e-mail cím stb.) kerültek veszélybe. Ha pedig megszerzik ezeket az adatokat, akkor már gyerekjáték visszaéléseket elkövetni, 2014-ben becslések szerint 16 milliárd dollárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés