Előfizetői tartalom

Eldőlt, nem csak a bankokat stressztesztelik mostantól

Portfolio
A G20-ak égisze alatt működő Pénzügyi Stabilitási Testület (FSB) benyújtotta a már régóta belengetett javaslatot, amely a bankoknál már megszokott módon az alapkezelőket is stresszteszt alá vetné. A cél, hogy kiszűrjék a rendszerből a kockázatot jelentő és nem prudens módon működő cégeket, emellett köteleznék az alapkezelőket arra is, hogy likviditási helyzetükről tájékoztassák a befektetőket - írja a Financial Times.

A rendszerszintű és az egyes cégek szintjén készített stressztesztek és a szélesebb körű közzététel mellett az új javaslat kiterjed a tőkekivonási díjakra is, amelyeknek válsághelyzetek idején lenne nagy jelentőségük, ezzel ugyanis meg lehetne akadályozni a nagy befektetői rohamokat és a pánikhangulat kialakulását. Az FSB javaslata ugyanakkor nem terjedne ki az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés