Előfizetői tartalom

Már a jegybank is üzent az UniCreditnek: jöjjön már új vezér

Portfolio
Folytatódik az UniCredit vezérválasztásának mizériája, a bank továbbra sem közölte, kit szeretne a pénzintézet élére, miután Federico Ghizzoni korábban lemondott vezetői posztjáról. Mindeközben szabályosan kivégzés folyik az európai részvénypiacokon, a brit és európai bankok árfolyama kőkeményen zuhan amiatt, hogy a britek a kilépés mellett döntöttek.

A CNBC jelentése szerint az UniCredit már most 36%-os elméleti mínuszban van, ilyen eséssel még kinyitni sem tud a bank. Nem az UniCredit az egyetlen, amelynek az árfolyama mélyrepülésben van, a brit nagybankok is 20-30%-os mínuszban vannak, emellett a Raiffeisen és az Erste részvényeit is ütik. Egyébként az olasz nagybanknál máig nincs meg az új vezér, emiatt már az olasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés