Bank

Meg sem karcolja az európai káosz a tengerentúl bankjait

Portfolio
Richard Bove, neves amerikai bankelemző nem érti, hogy miért kezdték el dobálni az amerikai bankok részvényeit a befektetők a pénteki kereskedésben - írja a CNBC. Szerinte ugyanis az Európai Unió problémái szinte egyáltalán nem fogják érinteni az amerikai pénzintézetek működését.
A Rafferty Capital Markets bankelemzője szerint inkább venni kéne a bankok papírjait, ugyanis semmi esély nincs arra, hogy az Egyesült Államokban gazdasági összeomlás lesz Európa problémái miatt.

Bove azt is hozzátette, hogy bár a brit kilépés sokkoló, a szigetország bankrendszerére leselkedő kockázatokat belülről kezelni tudják majd, és nem jelentenek veszélyt a brit bankokat érintő kihívások a tengerentúlon.

A szakember - sok másikhoz hasonlóan - kiemelte, hogy fontos számba venni azt is, hogy két éve van Nagy-Britanniának elhagyni az EU-t, miután értesítik az uniót, hogy így kívánnak cselekedni. Ez viszont az eredmények ellenére még nem történt meg és egy ideig még lehet, hogy nem is történik meg. Lehetséges, hogy hamarosan választások és számos újabb belső vita lesz majd, mielőtt véglegesen a távozás mellett döntenek a szigetországban, jóval több idejük van a bankoknak készülni, mint két év.

Egyes bankok esetében, mint például a JP Morgannél, ahol több ezer munkavállaló lehet érintett a Brexitben, még el sem kezdett visszaszámolni az óra.

Bove szerint arra sincs sok esély, hogy a bankok beváltják azt a fenyegetésüket, amely szerint a City-t elhagyják és inkább Frankfurtba, vagy Zürichbe költöznek.

Szerinte nem fogják azt a hatalmas mennyiségű ingatlant, technológiát és szellemi tőkét csak úgy átmozgatni egy másik európai országba.

Több elemző véleménye szerint a Brexit hatását a bankok a nettó kamatmarzsokon fogják inkább megérezni, mert növekszik annak valószínűsége, hogy a Fed tovább halogatja a kamatemelést. Bove szerint viszont emiatt sem kell aggódni, mert ha a kamatok alacsonyan maradnak, a bankok a jelzáloghitel refinanszírozáson fognak tudni kaszálni, valamint az európai bankoktól az amerikai bankok piacot hódíthatnak el az unió belső problémái miatt.
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
okostelefon kézben pénzügyek