Előfizetői tartalom

Válságos időket hoz a Brexit a bankoknak

Portfolio
Négy hónap magyar GDP-jének megfelelő összeget, 32 milliárd eurónyi profitot bukhatnak el 2018 végéig Európa bankjai a Goldman Sachs szerint a Brexit miatt. A britek mellett a németek is nagy vesztesek lehetnek, a mi régiónk bankpiaca azonban ellenálló. A befektetési bank friss elemzésében foglalta össze a bankszektorra gyakorolt várható következményeket.

Európai bankok: kisebb lesz a nyereségA Brexit hatására 2016-tól 2018-ig 32 milliárd euróval, vagyis 11%-kal csökkenhet Európa bankjainak nyeresége az eddigi becsléshez képest - tette közzé ma előrejelzését a Goldman Sachs. A profit visszaesését az alábbi három fő tényező okozza. Romlanak a bevételi kilátások: a befektetési bank átlagosan 3%-kal csökkentette a bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés