Előfizetői tartalom

Deutsche Bank: meg se kottyan nekünk a Brexit

Portfolio
Egy német lapnak adott interjúban John Cryan vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Deutsche Banknak nincs szüksége extra tőke képzésére a közeljövőben. A banknak átlagosan 2,5 milliárd eurónyi tőkét kell képeznie, hogy megfeleljen a hatósági elvárásoknak, de a bankvezér szerint ezt minden gond nélkül teljesíteni tudják - írja a Reuters. A múlt héten a Fed stressztesztjén a Santander mellett a Deutsche Bank amerikai operációja is elbukott.

John Cryan német bankvezér szerint a Deutsche Banknak nem okoz gondot a 2,5 milliárd eurós extra tőke képzése, szerinte a banknak a közeljövőben nem lesz szüksége tőkeemelésre. Még az első negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében a bank év végére 11,1%-os Tier 1-es tőkeszintet célzott be, ezt 2019 végére 12,25%-ra emelnék. Cryan kitért a Brexit hatásaira is, bár szerinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés