Előfizetői tartalom

Egyre jobb bőrben a magyar Erste

Portfolio
Már az idei első félévben nyereségessé válhatott a magyar Erste Bank - közölte a Világgazdasággal Jelasity Radován elnök-vezérigazgató. Jelasity szerint jól megy a banknál az agrárhitelezés, a MARK-nak pedig főleg más bankokkal közösen nyújtott hiteleket adhatnak el. A bedőlt lakossági hitelek hatékonyabb kezeléséhez bővítenék a Nemzeti Eszközkezelő mandátumát, kibocsátandó jelzálogleveleik lejegyezéséről pedig az EBRD-vel is tárgyalnak.

Jelasity Radován az interjúban az alábbiakról beszélt: Még csak tapogatózik a bankszektor, hogy mit is jelent számára a Brexit. A gyenge tőkehelyzetű bankok számára a részvénypiaci esések miatt megnehezült a tőkebevonás, de az Erste-csoportot ezt a 17,6%-os tőkemegfelelési mutatója miatt nem érinti. Az elmúlt másfél évben egymást követték azok az események, amelyek növelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés