FONTOS Itt az MNB kamatdöntése!
 
Előfizetői tartalom

Még egy dolog, amit 2008 óta nem láttunk

Portfolio
Mostanság egyre több olyan esemény történik a világpiacon, amit nem ok nélkül a 2008-as válsághoz hasonlítanak, sőt, egy-két történés még a 2008-as válságnál mért szinteket is megfejeli. Most éppen az amerikai aktívan kezelt részvényalapok piacán történt ez meg, annyi tőkét vontak ki ugyanis ezekből az alapokból a befektetők, amellyel a múlt hónap a pénzügyi válság óta mért legrosszabb hónapot hozta - írja a Financial Times.

A Morningstar adatai szerint júniusban 21,7 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők az aktívan kezelt részvényalapokból, miközben a passzívan kezelt alapok, köztük az ETF-ek, 8,7 milliárd dollárt gyűjtöttek be. A június ezzel az aktívan kezelt részvényalapok legrosszabb hónapja volt az USA-ban 2008 októbere óta. Míg az amerikai befektetők a nemzetközi részvényekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés