Előfizetői tartalom

Újfajta olasz bankmentés jöhet - Nem áll jól az UniCredit szénája

Portfolio
A korábbi tervekkel ellentétben magánbefektetők segítségével mentenék meg a harmadik legnagyobb olasz bankot, megkerülve a szigorú európai bankmentési szabályokat - írja a Financial Times. A Credit Suisse most közzétett stressztesztjén a Monte dei Paschi di Siena mellett az UniCredit is elbukott, de a "hivatalos" európai stresszteszt eredményére július 29-éig várni kell.

A brit üzleti napilap szerint a korábbi tervekkel ellentétben nem közvetlen állami pénzből, hanem részben magánbefektetők, részben bizonyos állami intézmények segítségével mentenék meg ezúttal a Monte dei Paschit, a világ legrégebbinek tartott bankját, Olaszország jelenleg harmadik legnagyobbnak számító hitelintézetét. Bevonnák a bank feltőkésítésébe a tavasszal magánbefektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés