Előfizetői tartalom

Nyereséggel zárta az első félévet a CIB Bank

Portfolio
A CIB Csoport 2016 első félévét 12,9 milliárd forintos profittal zárta. A rendkívül alacsony kamatkörnyezet és a banki verseny erősödése ellenére a bank a tavalyi évhez képest jelentős mértékben növelni tudta profitabilitását és hitelezési aktivitását. A CIB céltartalék-képzése rekord alacsony szinten volt az idei első félévben, emellett a rossz hitel-állományt is folyamatosan építi le a bank.

12,9 milliárdos nyereséggel a CIB Csoport adózás utáni eredménye 33,8 milliárd forinttal javult 2015 első félévéhez képest. A csoport tőkemegfelelési mutatója 19,5% volt 2016 júniusában, a bank közlése szerint a jövőben is szilárd tőkehelyzetének fenntartására törekszik. 2015 hasonló időszakához képest az év első felét az új finanszírozás iránti igény növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés