Előfizetői tartalom

Hatalmasat bukhat a Deutsche Bank, ha beüt egy újabb pénzügyi válság

Portfolio
A német gazdasági kutatóintézet, a ZEW adatai szerint egy újabb pénzügyi válság esetén a Deutsche Bank lenne a legnagyobb vesztes a Fed stressztesztjében szereplő 51 európai bank közül, mivel a német nagybanknak 19 milliárd eurós tőkevesztesége keletkezhetne - írja a Reuters. Ez összehasonlításképp nagyobb, mint a bank teljes piaci kapitalizációja.

A ZEW közleménye szerint az európai bankok tőkehelyzete nem elég stabil ahhoz, hogy átvészeljenek egy újabb pénzügyi válságot. A vizsgálatban szereplő 51 európai bank összesített tőkeszükséglete 123 milliárd euró lenne egy krach esetén, a legnagyobbat a Deutsche Bank, a Societe Generale és a BNP Paribas buknának 19, 13 és 10 milliárd euróval. A tanulmány szerint a Societe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés