Előfizetői tartalom

Két éven belül kirámolnak a bankok az EU pénzügyi központjából

Portfolio
A nagy befektetési bankok nem várják ki, hogy a britek megállapodjanak az EU-val, szedik a sátorfájukat Londonból, amint a kormány hivatalosan is elindítja a brit kilépés folyamatát. A Bloomberg forrásai szerint a költözés gyorsabban megtörténhet, mint azt a bankok előzetesen bejelentették, némely közülük már erre vonatkozó terveit is ismertette munkatársaival.

A bankok elsősorban amiatt elégedetlenek, hogy az Egyesült Királyság semmilyen kézzelfogható tervvel nem rendelkezik arra vonatkozóan, hogy akarja majd megőrizni státuszát, mint Európa pénzügyi központja.A pénzintézetek vezetői azzal számolnak, hogy elvesztik az "útlevelüket", vagyis a jogot, hogy az EU bármely országában szolgáltatni tudjanak, ezért még a kétéves kilépési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés