Előfizetői tartalom

Csalódás a Raiffeisentől, érik a nagy döntés (2.)

Portfolio
A vártnál csaknem harmadával kisebb második negyedéves profitról számolt be ma reggel a Raiffeisen Bank International. Az osztrák bankcsoport a vártnál magasabb hitelezési céltartalékával okozott csalódást az elemzőknek. Szeptember második felében dönthetnek a bankcsoport és kisebbségi tulajdonosa, az RZB összeolvadásáról. A magyar leánybank 29 millió eurós nyereséget ért el az év első felében, a pontos számokról a társaság ma délben Budapesten sajtótájékoztatót tart.

A bank bevételei és működési ráfordításai lényegében megfeleltek a vártnak a második negyedévben, az adózás előtti eredmény mégis elmaradt a várttól az elemzők által becsültnél 18%-kal magasabb hitelezési céltartalék miatt. A nettó eredmény még nagyobb mértékben elmaradt a Reuters konszenzusától, vagyis az adófizetési kötelezettség is nagyobb lehetett, mint amire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés