Előfizetői tartalom

Beindult a hitelezés, nullszaldó közelében az FHB

Portfolio
2014 eleje óta először pozitív adózás előtti eredménnyel zárta a negyedévet az FHB. A bankcsoport második negyedéves adózott eredménye 268 millió forintos veszteség lett. A csütörtök este közzétett gyorsjelentés fontosabb részletei:megállt a bevételek zsugorodása, sőt a nettó kamatbevételek 5%-kal, a nettó díj- és jutalékbevételek pedig 12%-kal nőttek egy év alatt, a működési költségek 4%-kal csökkentek a banknál, és csökkent az adóterhelés is, a bankszektor egészéhez hasonlóan jócskán visszaestek a kockázati költségek, és tovább (12,6%-ra) javult a nem teljesítő hitelek aránya, a betétállomány zsugorodott a második negyedévben, más megtakarítások állománya viszont nőtt, tovább erősödött az üzleti aktivitás: a lakossági hitelfolyósítások 82%-kal, a vállalatiak pedig 37%-kal nőttek egy év alatt, a korábban bevont alapvető kölcsöntőke júniusi visszafizetése számottevően csökkentette a bank tőkemegfelelését.Elemzői becslés nem érkezett a gyorsjelentéshez.

2014 első negyedéve óta, vagyis csaknem két és fél éve nem ért el a mostaninál kedvezőbb negyedéves eredményt az FHB Jelzálogbank. Az adózás előtti eredmény pozitív volt most 39 millió forint összegben, amit az adófizetési kötelezettség nettó 268 millió forintos veszteségre rontott. Ez az egy évvel ezelőtti veszteség kevesebb mint ötöde. A banki különadó és egyéb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés