Előfizetői tartalom

Sírás lehet a vége a bankok mostani nagy pénzszórásának

Portfolio
Kettészakadt Európa bankszektora: a francia és a holland bankok nagy osztalék-emeléseket jelentettek be a közelmúltban, német, spanyol és belga társaik azonban csalódást okoztak tulajdonosaiknak - derül ki a CNBC beszámolójából. A piac megkérdőjelezi azonban egyes bankok osztalékának létjogosultságát is a gyenge tőkehelyzetük miatt.

A Nagy-Britannia nélkül számított Európában 1,1%-kal több osztalékot fizettek ki a cégek, mint egy évvel korábban - írta hétfői tanulmányában a Henderson Global Investors. Globális szinten 2,3%-os növekedést regisztráltak. Az európai bankszektor eközben erőteljesen divergált: a francia és a holland bankok nagy osztalék-emeléseket, a németek, a spanyolok és a belgák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés