Előfizetői tartalom

Elolvasod ezt a cikket, és rájössz, hogy az amerikai álom egy átverés

Portfolio
A pénzügyi válság és az ebből való kilábalás tovább mélyítette az amúgy sem kicsi szakadékot a legszegényebb és leggazdagabb amerikai családok között. A vagyonosabb amerikaiaknak úgy tűnik, sikerült az akkori veszteségek nagy részét ledolgozni, a szegényebb amerikaiak vagyona viszont nem sokat változott negyed évszázad alatt.

A legújabb elemzések szerint a leggazdagabbak felső 10%-ának kezében van a nemzet teljes vagyonának háromnegyede. Ez az arány 1989-ben még csak kétharmad volt. Az amerikaiak többségének kevesebb vagyona volt 2013-ban, mint amekkora vagyonnal a hasonló életkorúak rendelkeztek 1989-ben, egyedül az idősebb polgárok vagyona haladja meg a negyed évszázaddal ezelőtti társaik vagyonát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés