Előfizetői tartalom

Fekete negyedév a nyugdíjkasszáknál

Portfolio
Az önkéntes- és magánpénztárak sem teljesítettek jól a második negyedévben, az MNB friss statisztikái szerint jelentősen visszaesett a befektetési eredmény, ez pedig szektorszinten mínusz 0,2, illetve mínusz 0,5%-os vagyonarányos hozamot jelent. A befektetési portfóliók összetétele érdemben nem változott, mindkét pénztártípusnál dominálnak a magyar állampapírok a befektetések között, a befektetési jegyek után pedig a részvények a legnépszerűbbek, utóbbi a magánkasszáknál kap hangsúlyosabb szerepet.

Az MNB legfrissebb statisztikái szerint a második negyedév végén 1,146 millió tagja volt az önkéntes pénztáraknak, amely 3 ezer fővel kevesebb, mint március végén. Ezzel egy időben az új belépők száma is csökkent az első negyedévhez képest, április-június között összesen 8,3 ezren csatlakoztak újonnan az önkéntes kasszákhoz, míg az év első három hónapjában ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés