Előfizetői tartalom

A pénzügyi válság alatt is jobban keresték ezt a befektetést, mint most

Portfolio
A befektetők már a pénzügyi válság óta nem bánnak kesztyűs kézzel az aktívan kezelt alapokkal, idén az ezekből az alapokból kiáramló pénzek rekord szintet értek el. Az aktív alapok gyenge teljesítménye és magasabb díjai is hozzájárulnak a keresletcsökkenéshez, miközben a passzív alapok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek - írja a CNBC.

A Bank of America Merrill Lynch legfrissebb elemzése szerint az elmúlt négy évben felerősödött az aktívan kezelt alapok tőkekiáramlása, az idei első hét hónapban pedig rekord szintet ért el a pénzmentés. Utóbbi annak fényében érthető, hogy az elemzés szerint az aktív alapok csupán 14%-ának sikerült felülteljesítenie benchmarkját idén. A Morningstar is hasonló eredményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés