Előfizetői tartalom

Hasít a K&H, még egy bankvásárlás is beleférne

Portfolio
Szépen teljesít továbbra is a K&H: az első féléves 23 milliárd forintos adózott eredmény csaknem 20%-os tőkearányos megtérülést (ROE) jelent a banknál. A hitelintézet hitel /betét aránya mindössze 64%, tőkehelyzete kiváló, és az egyre aktívabb lakossági és kkv-hitelezés ellenére egyelőre csökken a bank hitelállománya. A K&H számainak ismeretében immár kijelenthető: minden magyar nagybank nyereséges volt 2016 első felében.

Hendrik Scheerlinck vezérigazgató a társaság sajtótájékoztatóján közöle: a K&H Bank nettó nyeresége 23 milliárd forint volt az év első felében. Ezen belül a második negyedév 13,7 milliárdos profitot hozott. Az alábbi ábrán összegyűjtöttük az OTP-n kívüli hét nagybank első féléves eredményét - rég láthattunk ilyet.A Portfolio kérdésére a vezérigazgató azt mondta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés