Előfizetői tartalom

Ismerd meg a világ leggazdagabb emberét

Portfolio
A legfrissebb adatok szerint a Zara alapítója, Amancia Ortega vette át Bill Gates helyét a leggazdagabbak listájának tetején. Az üzletember vagyona most már 79,5 milliárd dollárra rúg, mellyel megelőzi Gates 78,5 milliárdját. Hiába van azonban lenyűgöző vagyona, Ortegáról sokan még csak nem is hallottak, ezen igyekszünk most segíteni azzal, hogy bemutatjuk a 80 éves üzletember életének állomásait és személyiségének fontosabb jellemzőit.

Ortega 1975-ben alapította a Zarát akkori feleségével, Rosaliával. Mára az Inditex nevű cége, mely a Zara mellett a Massimo Duttit és a Pull&Beart is tulajdonolja, 6600 kirendeltséggel bír a világ minden táján. A Forbes számításai szerint az Inditex részvényárfolyam-emelkedésének köszönhetően Amancio Ortega 79,5 milliárd dolláros vagyona megelőzte Bill Gatesét, ezzel pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés