Párizs lesz az új London?
Bank

Párizs lesz az új London?

Portfolio
Egyszerűsített és gyorsított engedélyeztetési eljárással várja a Londonból a Brexit miatt elköltöző pénzügyi cégeket Franciaország - közölte két francia pénzügyi felügyelet a Business Insider beszámolója szerint.
A bankokat és biztosítókat felügyelő ACPR és a befektetési tevékenységeket, részvénypiacokat felügyelő AMF közös közleményben tudatta, hogy készülnek a nagy-britanniai pénzügyi intézmények fogadására. Egy "hard Brexit" esetén ugyanis ezek az intézmények elvesztik útlevelüket (passporting) az EU-ban - emlékeztet a két szerv. Márpedig most erre nagy az esély.

A közlemény szerint:

egyszerűsített és gyorsított eljárásban kapnak engedélyt a cégek azokra a tevékenységeikre, amelyeket az illetékes hatóság eddig is felügyelt saját hazájukban.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az angolul elérhető, korábban már benyújtott dokumentumokat ők is elfogadják, is ugyanez vonatkozik a leánycégek által átvett, eddig fióktelepként működő tevékenységekre. Az engedélyeztetés során angol nyelven beszélő kapcsolatot is kapnak a Franciaországba költöző cégek.

Az új, gyorsított eljárás a biztosítókra, befektetési cégekre, fizetési vállalkozásokra, elektronikus pénzzel foglalkozó intézményekre vonatkozik, hitelt nyújtó intézményekre azonban nem.

A CIPD és az Adecco felmérése szerint Franciaország az első számú célpontja azoknak a brit vállalatoknak, amelyek a Brexit miatt a szigetországból való kiköltözést tervezik.
Frankfurt Stock Exchange
closed service
cimlap_olaj0917
iphonoko
bill gates_getty
trump01
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bill gates_getty