Előfizetői tartalom

Évek óta nem láttunk ilyet: elkezdődött a lakosság eladósodása

Portfolio
Éveken keresztül legfeljebb a forintgyengülés miatt nőtt a magyar lakosság hiteltartozása. Most megtört a jég: augusztus végén e hatás nélkül is többel tartoztunk a bankoknak, mint egy hónappal korábban. A lakáshiteleknél is jobban bővült a személyi kölcsönök piaca, és a nyár végén a vállalati hitelfelvétel is élénkült. A forint erősödésére rég látott összegű euróbetétbe meneküléssel reagált a lakosság.

Tovább pörög a lakossági hitelpiac: augusztusban 59%-kal több új hitelt vett fel a magyar lakosság, mint egy évvel korábban.Ezen belül a lakáshitelek folyósítása 30%-kal, a személyi hiteleké 84%-kal bővült.A 103 milliárd forintos lakossági hitelkihelyezés így is alig több mint fele a 2008 nyarán látott csúcsnak.Az elmúlt egy évben 457 milliárd forintnyi lakáshitelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés