Előfizetői tartalom

A befektetési nagyágyúk körmére néz az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság javaslata alapján az európai hatóságok a jövőben a hosszú távú lakossági befektetési alapok és nyugdíjtermékek költség- és teljesítmény struktúráját is vizsgálhatják. A lépésre a bizottság szerint az egészséges versenyhelyzet fenntartása és a fogyasztóbarátabb szolgáltatások kialakítása miatt van szükség - írja a Financial Times.

A Better Finance ügyvezetője szerint hiába érhető el már 2011 óta a kiemelt befektetői információ (KIID) az alapokkal kapcsolatban, a befektetők sokszor még most sem tudják ebből kihámozni, hogy a költség levonása után pozitív vagy negatív teljesítményt ért-e el az alap. Az iparági szereplők szerint viszont az alkalmazott költségek már most is transzparensek. A brit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés