Előfizetői tartalom

Ők Amerika leggazdagabb befektetői

Portfolio
Az elmúlt évtizedben egyre több hedge fund menedzser csatlakozott a leggazdagabb amerikaiak táborához, idén azonban a Forbes 400-as listáján több mint 10%-kal csökkent a számuk. A listán szereplők közül 28-an vagyonuk jelentős részét egy hedge fund működtetésével szerezték, a leggazdagabb közülük még mindig a magyar származású Soros György.

Az elmúlt évben több hedge fundnak is feladták a leckét a piacok, az alacsony hozamokról már nem is beszélve, az alapok gyenge teljesítménye pedig iparági szinten is jelentős vagyonkiáramlásban csapódott le. William Ackman, David Einhorn, Marc Lasry és Nelson Peltz is a legismertebb amerikai hedge fund menedzserek között vannak, nem utolsó sorban mindegyikük milliárdos, de vagyonukkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés