Előfizetői tartalom

Egy lábjegyzet lebuktatta: rosszabb a helyzet a Deutsche Banknál, mint gondoltuk

Portfolio
Tévesen gondoltuk, hogy az európai hatóságok egységes elvek alapján tesztelik a bankokat: a Financial Times most felfedezte, hogy a Deutsche Bank speciális elbánásban részesült a júliusban zárult banki stessztesztek során, így valójában rosszabb volt a tőkehelyzete 2015 végén, mint amit a hivatalos eredménye mutat. A kivételezésért a szintén frankfurti székhelyű Európai Központi Bank okolható.

Elvileg egységes az a módszertan, amely alapján az Európai Bankhatóság (EBA) a bankok stressztesztjét lefolytatja, azonban a Financial Times megtudta, hogy a Deutsche Bank speciális elbánásban részesült, figyelembe vették ugyanis a kínai Hua Xia bankban meglévő részesedésének az eladását is, pedig a tranzakció nem ment végbe 2015 végéig (sőt, máig sem történt meg), márpedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés