Előfizetői tartalom

Budapestre költözhet az uniós bankhatóság

MTI
Az Európai Unió több fontos intézményét és nyugati nagyvállalatok nagyobb csoportját is Magyarországra csábítaná Londonból a kormány - írja a Magyar Idők szerdai száma. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak azt mondta: a kabinet a múlt héten már hivatalosan is beadta pályázatát az EU bankfelügyeletének ide költöztetéséért, és az ország hamarosan versenybe szállhat az uniós gyógyszerhatóságért is. A cégeket az adózás egyszerűsítésével nyernék meg.

A magyar kormány megpróbálja kihasználni, hogy a britek kilépése miatt a következő időkben több fontos intézmény és nagyvállalat is elhagyhatja Nagy-Britanniát. A nemzetgazdasági miniszter a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy számos uniós szervezet központja jelenleg Londonban található, az érintett felügyeletek és hatóságok a jövőben biztosan más országba teszik át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés