Előfizetői tartalom

Rontott a CIB Bank kilátásain a Fitch

MTI
Negatívra rontotta a magyar CIB Bank és a szlovén Banka Koper besorolásainak kilátását szerdán a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő előzőleg az olasz tulajdonos, az Intesa Sanpaolo osztályzati kilátását is negatívra módosította, és szerdai londoni bejelentése szerint közvetlenül ezzel függ össze a magyar és a szlovén bank kilátásának rontása.

A Fitch egyben megerősítette a CIB "BBB mínusz/F3", illetve a Banka Koper egy fokozattal jobb, "BBB/F2" hosszú és rövid távú osztályzatát, valamint az egyaránt 2-es szintű támogatási besorolást. A Fitch Ratings az Intesa osztályzati kilátását annak nyomán rontotta, hogy október 21-én leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást adott Olaszország "BBB plusz" államadós-besorolására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés