Előfizetői tartalom

Fidelity: új lehetőségeket nyitott meg a forintosítás

Portfolio
Bár voltak időszakok, amikor az ügyfelek a forinttal kapcsolatos félelmek miatt inkább a devizás megoldásokat keresték, várható volt, hogy ez a helyzet nem tarthat örökké. A szűnni nem akaró hozamvadászatnak köszönhetően egyre többen diverzifikálják befektetéseiket. A külföldi alapkezelők a jelenséget kihasználva egyre több globális alapjukat forintosítják, a hazai devizában elérhető termékeik száma megtriplázódott az utóbbi két évben - írja a Fidelity közleményében.

Elmúlt az az idő a Fidelity International szerint, hogy külföldi alapot csomagolnak az alapkezelők egy magyar termékbe, a forintos alapoknak ugyanannak a luxemburgi alapnak a sorozatai, amelyeket a világon máshol is elérnek a külföldi befektetők. Ez azt jelenti, hogy magyar ügyfelek ugyanannak az alapnak a sorozatait érik el forintban (vagy akár euróban és dollárban), mint például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés