Előfizetői tartalom

Veszteségbe fordult a Commerzbank (2.)

Portfolio
A szerkezet-átalakítási költségek, az alacsony kamatkörnyezet és a gyenge német hitelkereslet miatt veszteséges volt a harmadik negyedévben a Commerzbank. A ma közzétett gyorsjelentésben szereplő 288 millió eurós nettó veszteség azonban kisebb, mint az az 509 millió eurós mínusz, amire az elemzők számítottak, és az év egészére továbbra is kis mértékű profitot vár a menedzsment.

A Reuters elemzői konszenzusa szerint 509 millió euró lett volna a harmadik negyedévben a Commerzbank adózott eredménye, ennek azonban alig több mint a felét, 288 millió eurós mínuszt számolt el a második legnagyobb német bank. A nyitás előtti kereskedésben ennek hatására emelkedett a társaság részvényárfolyama, de most már negatívban mozog.A Commerzbank ráadásul megerősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés