Előfizetői tartalom

Dobogós lett Magyarország: rengeteg adósságtól szabadultunk meg

Portfolio
A válság kezdetéhez képest Magyarországon csökkent a harmadik legnagyobb mértékben a háztartások adósságállománya a GDP arányában - mutat rá 32 ország adatai alapján a JPMorgan. Ez tehát azt jelenti, hogy világszinten is kiugró mértékű adósságtehertől szabadultak meg a magyarok nyolc év alatt. Ez az alacsony munkanélküliségi rátával és a dinamikus béremelésekkel együtt jó alapot adhat a fogyasztás felpörgéséhez, igaz az IMF minapi előrejelzései szerint azért nem fog még jövőre kitörni Magyarországon a fogyasztási láz:

Kapcsolódó cikkünk2016.11.02Az IMF szerint Magyarország csak kullogni fog a régió utánA magyar háztartások GDP-arányos adóssága 17,4%-ponttal esett 2008 végétől máig, ez pedig a harmadik legnagyobb csökkenés a JPMorgan által vizsgált 32 ország között - figyeltünk fel az érdekes eredményre. Nálunk nagyobb eladósodás-csökkenés csak a súlyos válsággal sújtott Ukrajnában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés