Előfizetői tartalom

Dobogós lett Magyarország: rengeteg adósságtól szabadultunk meg

A válság kezdetéhez képest Magyarországon csökkent a harmadik legnagyobb mértékben a háztartások adósságállománya a GDP arányában - mutat rá 32 ország adatai alapján a JPMorgan. Ez tehát azt jelenti, hogy világszinten is kiugró mértékű adósságtehertől szabadultak meg a magyarok nyolc év alatt. Ez az alacsony munkanélküliségi rátával és a dinamikus béremelésekkel együtt jó alapot adhat a fogyasztás felpörgéséhez, igaz az IMF minapi előrejelzései szerint azért nem fog még jövőre kitörni Magyarországon a fogyasztási láz:
Kapcsolódó cikkünk2016.11.02Az IMF szerint Magyarország csak kullogni fog a régió utánA magyar háztartások GDP-arányos adóssága 17,4%-ponttal esett 2008 végétől máig, ez pedig a harmadik legnagyobb csökkenés a JPMorgan által vizsgált 32 ország között - figyeltünk fel az érdekes eredményre. Nálunk nagyobb eladósodás-csökkenés csak a súlyos válsággal sújtott Ukrajnában...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái