Előfizetői tartalom

Ébredés a Csipkerózsika-álomból: a fintech cégek szekerét tolja az MKB

Fél óra alatt személyi hitel, hét nap alatt jelzáloghitel, mindez digitális aláírással, minél kevesebb papírral - ezt ígéri az MKB, ha jövő év első felére befejezik a bank alaprendszerének cseréjét. A külföldön hódító, de már Magyarországon is feltörekvő fintech cégektől éppen ezeket a gyakorlatokat kell átvennie a magyar bankoknak is, nem véletlen, hogy idén már látványosan nyitottak is feléjük. Olyannyira, hogy az MKB inkubációs programot indít, magvető tőkét, a banki infrastruktúrához való hozzáférést ad a magyar fintecheknek, sőt, nemrégiben létrehozott kockázati tőkealapján keresztül további pénzzel szállhatnak be az ígéretes cégekbe - árulta el Hetényi Márk, az MKB Bank digitális vezérigazgató-helyettese. Szerinte a kormány bankkártya-terminál telepítő programjából, és az átutalási rendszer szektorszinten milliárdos fejlesztéséből is jól jöhetnek ki a bankok.

Portfolio Banking Technology 2016 Hetényi Márk előadóként és kerekasztal-beszélgetőként is részt vesz a Portfolio szerdai Banking Technology konferenciáján. Ne maradjon le róla! Információ és jelentkezés A magyar bankoknak idén a bűvös szavuk lett a digitalizáció. Viszont a számlavezető bankomban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés