Előfizetői tartalom

Jól törlesztenek az ügyfelek, rekordszinten a K&H nyeresége

Portfolio
Továbbra is a legerősebb magyar bankok táborát gazdagítja a K&H: az első kilenc hónapban 33,4 milliárdos, június és szeptember vége között pedig ezzel időarányos, 10,4 milliárdos profitot ért el a bank. Utóbbinak közel harmadát hozták céltartalék-felszabadítások, különösen a lakossági hitelállomány minősége javul. A kkv-hitelállomány a piaci átlagnál nagyobb, az új lakossági jelzáloghitel-kihelyezés viszont annál kisebb mértékben bővült a banknál. A biztosító is jól teljesített.

Hendrik Scheerlinck vezérigazgató többek között az alábbiakat ismertette a társaság mai sajtótájékoztatóján:2016 első háromnegyed évében 33,4 milliárd forintos nettó eredményt ért el a K&H Bank, ami 4,7 milliárd forinttal, vagyis 16%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Ez a nagyobb üzleti volumennek, a magasabb ügyfélszámnak, a Visában meglévő részesedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés