Előfizetői tartalom

Kitolja az MNB a Növekedési Hitelprogram határidejét

Portfolio
A Monetáris Tanács a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszában a hitelszerződések megkötésére vonatkozó határidő 2017. március 31-ig történő kitolásáról döntött, ezt követően a program lezárásra kerül. Addig a hitelintézetek mostantól a devizapillérben még rendelkezésre álló hitelkeretüket akár forintban történő hitelezésre is felhasználhatják - derül ki az MNB legfrissebb közleményéből. Az MNB korábban még azt mondta, nem lesz lehetőség a szerződéskötések kitolására és idén év végén zárul a program.

Az MNB 2013 júniusában indította el a Növekedési Hitelprogramot a kis- és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése, a pénzügyi stabilitás megerősítése és a gazdasági növekedés elősegítése céljából. Miután a program elindításakor kitűzött célok teljesültek, a Monetáris Tanács 2015 őszén a fokozatos kivezetés mellett döntött. Ennek jegyében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái