Előfizetői tartalom

Tizenkilenc milliós bírságot szabott ki az MNB egy takarékszövetkezetre

Portfolio
Az MNB több mint 19 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezetet - többek között - a kockázatkezelési, számviteli, vállalatirányítási és belső szabályozási tevékenységét érintő, részben ismétlődő, és több esetben jelentősebb hiányosságok miatt - írja az MNB legfrissebb közleményében.

Az MNB 2012 decemberében indított vizsgálata egyebek között a hitelezési gyakorlatra, a hitelkockázat azonosítására, mérésére, kezelésére - ezen belül az ügyfél- és ügyletminősítésre, a nyilvántartási és kontrollfolyamatokra, illetve a kockázatvállalások dokumentálására, - vonatkozóan állapított meg (részben a korábbi felügyeleti határozatban már kifogásolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés