Bank

Kiderült, nem csak a Deutsche Bank manipulálta az ezüst árát

Portfolio
Nyolc hónappal azután, hogy a Deutsche Bank megegyezett a hatóságokkal az arany és az ezüst árának manipulálási ügyében, kiderült, hogy olyan bankok is benne voltak az ezüst árával való játszadozásban, mint a UBS, az HSBC vagy a Bank of Nova Scotia - írja a Bloomberg.
Még 2014-ben emeltek vádat a német nagybankkal szemben olyan magánszemélyek és vállalatok, amelyek a nemesfémekre vonatkozó futures szerződések miatt álltak kapcsolatban a Deutsche Bankkal.

Mint kiderült, nemcsak a Deutsche Bank emberei akarták illegálisan befolyásolni az ezüst árát az azonnali piacon, hanem a UBS, az HSBC és a Bank of Nova Scotia is, emellett pedig a Barclays, a BNP Paribas, a Standard Chartered és a Bank of America neve is felmerült.

Bajba kerülhet a Deutsche Bank a Monte Paschi miatt is

A német felügyelet által lefolytatott ellenőrzés alapján a Deutsche Bank dolgozói még 2008-ban manipulálhatták az árjegyzéseket annak érdekében, hogy segítsenek a Monte dei Paschinak elrejteni a veszteségeket. Az elemzés szerint a német bank munkatársai által használt belső indexeket valószínűleg manipulálhatták, hogy jobb színben tűntessék fel az olasz bankkal kötött ügyleteket, ezzel pedig a Deutsche Bank 60 millió eurós profitot realizált 2008 decemberében. A német bank által használt két, az Euriborhoz köthető saját indexei pedig az olasz banknak is segítséget nyújtottak abban, hogy a korábbi veszteségeit elfedhesse.

A felügyeleti szervek már jó ideje figyelik azokat a banki kísérleteket, amelyekkel a publikus indexeket próbálják manipulálni, ezekkel kapcsolatban összesen már 9 milliárd dolláros bírságot szabtak ki 2012 óta. A hatóságok a legújabban a bankok által használt belső árjegyzéseket is elkezdték aktívan figyelni.

Kiderült, nem csak a Deutsche Bank manipulálta az ezüst árát
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
hajléktalanbuda