Előfizetői tartalom

MNB: nem tesznek eleget a bankok az esélyegyenlőségért

Portfolio
Több hitelintézet egyelőre még nem teljesíti maradéktalanul a fogyatékos személyeknek a pénzügyi szolgáltatások egyenlő esélyű elérésére vonatkozó előírásokat, noha erre októbertől jogszabály kötelezi őket - derült ki az MNB felméréséből. A jegybank a közeljövőben fogyasztóvédelmi vizsgálatokkal, s a piaci szereplőknek szóló ajánlás kibocsátásával csökkenti az e téren még meglévő fogyasztóvédelmi kockázatokat - írja az MNB sajtóközleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 103 banknál vizsgálta meg, hogy teljesítik-e a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által a számukra idén júniusban előírt, a fogyatékos személyek pénzügyi szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférését biztosító rendelkezéseit. Az NGM rendeletének megfelelő stratégiai tervet idén szeptember 15-ig kellett elkészítenie a bankoknak, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés