Előfizetői tartalom

Légből kapott számokkal rondíthatnak bele az olasz bankmentésbe

Portfolio
A Deutsche Bank, az UniCredit és nyolc másik uniós bank sem tudná teljesíteni az Európai Központi Bank (EKB) tőkekövetelményeit, ha a Banca Monte dei Paschi di Sienára újonnan alkalmazott elvárásaikat rájuk is kiterjesztenék. Emiatt az olasz kormány és az Európai Bizottság is tiltakozhat az EKB szigora ellen.

Az olasz jegybank szerint az EKB arra utasította a Monte dei Paschit, hogy a legjobb minőségű, CET1-típusú tőkéjüket emeljék fel a kockázatokkal súlyozott eszközállományuk 8 százalékra; a stressztesztekben szereplő ellenséges gazdasági környezetben ezzel a biztonsági elemmel kell rendelkezniük. Ez jóval a hivatalosan elvárt 4,5 százalékos érték fölött van, a tavalyi stresszteszten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés