Bank

Egy rossz értékesítési rendszer olyan veszélyes, mint egy hackertámadás

Portfolio
Bekerült a kritikus, bankokra leselkedő kockázatok közé a pénzintézetek értékesítési gyakorlatának irányítási módszertana az Egyesült Államokban.
Tavaly kiderült, hogy a Wells Fargo kétmillió ügyfélszámlát nyitott meg az ügyfelei engedélye nélkül, az amerikai felügyeleti szervek pedig országszerte vizsgálni kezdték a pénzintézetek értékesítési gyakorlatát.

Ennek eredménye az lett, hogy az Office of Comptroller of the Currency (OCC), a pénzügyminisztérium felügyeleti ága az értékesítési gyakorlatok menedzselését besorolta a bankokra leselkedő kulcsfontosságú kockázatok közé.

A Wells Fargo 185 millió dolláros bírságot fizetett a fantom-ügyfélszámlák után, ennek eredménye lett az, hogy a történelem során először az OCC az értékesítési módszereket kockázatként értékelte. A listán többek közt a hirtelen növekvő rossz hitelállomány, a hackelés és az alacsony tartalékok is szerepelnek jelenleg.

Jelenleg az OCC nagy-, és közepes méretű bankok értékesítési modelljét vizsgálja és a ennek eredményeképpen további vizsgálatokat indíthat.

Egy másik vizsgálat során a felügyeleti szervezet kiderítette, hogy a bankok nem tudnak megfelelően felkészülni nagyobb hitel- és lízingveszteségekre, a hitelezés nagyobb megugrására és a kockázati étvágy növekvésére.

(Reuters)
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet