Előfizetői tartalom

Hamarosan jön és gigaösszegekbe kerül az alapkezelőknek az új EU-s szabály

Portfolio
Kevesebb mint egy év múlva bevezetik a befektetési és pénzügyi piac megreformálását célzó MiFID II-t az EU-ban, egyes becslések szerint az ennek való megfelelés 2,5 milliárd euróba is kerülhet az európai alapkezelőknek - írja a Financial Times. A hazai alapkezelők sem számítanak könnyű átmenetre, korábban a körükben végzett felmérésünkben úgy vélték, hogy a MiFID II-nek bevezetésével fennáll a túlszabályozottság veszélye.

A nagyobb európai alapkezelők vezérei közül már többen aggodalmukat fejezték ki az új szabályozással kapcsolatban, miután az a tevékenység szinte minden részét érinteni fogja, és sokan aggódnak amiatt is, hogy bárhogyan is próbálnak megfelelni a szabályoknak, lehet, hogy valamin mégis elcsúsznak. A magyar alapkezelők egy korábbi körkérdésben az alábbi pontokat jelölték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés