Előfizetői tartalom

Kutya világ vár az elemzőkre, harmaduk kerülhet utcára

Portfolio
Évente 16 milliárd dollárt költenek a pénzügyi szektor elemzőkre, az általuk elkészített heti 40 000 jelentésnek viszont mindössze a 2-5%-át olvassák el a vagyonkezelők, befektetési guruk. Sok pénzintézet menedzsmentje gondolja, hogy egyre kevesebb értelme van az elemzőket fizetni, ezért összességében mintegy 30%-kal akarják csökkenteni a kutatási büdzséjüket, a befektetési elemzés ezzel gyakorlatilag válságba jutott.

Egy újfajta válságA Financial Times egy személyes történettel kezdi beszámolóját az elemzői piacról: David Ader éppen pecázott, amikor megcsörrent a telefonja és közölték vele, hogy tizenegyedszerre is megválasztották az Egyesült Államok legjobb állampapír-elemzőjének. Sajnos ekkor éppen munkanélküli volt, mivel a CRT Capital, a New York-i brókercég, ahol addig dolgozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés