Előfizetői tartalom

Nagy devizahiteles ítélet készül: mégis belenyúlnak az árfolyamokba?

Portfolio
Újabb magyar devizahiteles ügy került a napokban a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság asztalára. Többek között az árfolyamkockázat viselésének kérdéskörét is feszegeti friss beadványában a Fővárosi Ítélőtábla. Tárgyalásra valamikor az év második felében kerülhet sor, ítéletre még később. Nem tartjuk valószínűnek, hogy a bankokra hárítanák utólag az árfolyamkockázatokat (ez több ezer milliárd forintot mozgatna meg), de jogi tanulságai miatt mindenképpen érdemes figyelemmel követni az ügyet.

Két devizahiteles ügy is az Európai Bíróságnál van, az újabbal kezdjük.Újabb ügy2014-2015-ben rendezte az Országgyűlés, a kormány és az MNB az egyoldalú szerződésmódosítások kérdését, így 2015-ben sor került az árfolyamrés és a kamatemelések miatt jogtalanul felszámított törlesztőrészletek kamatos kamat figyelembe vételével történt visszafizetésére. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés