Bank

Szintet lépne a bécsi biztosítócsoport Magyarországon

Portfolio
Online nyugdíjtermék, egyoldalas értékesítési metódus, túlteljesített éves üzleti tervek - a VIG Csoport mai sajtóeseményén értékelték a tavaly évet az Union, az Erste és a Vienna Life biztosítók vezetői.
A magyar biztosítási piac vezetői is ott lesznek március 2-ai Biztosítás 2017 konferenciánkon, ne hagyja ki!


A VIG Csoport célja, hogy három tagbiztosítója együttesen elérje a 10%-os piaci részesedést Magyarországon (2015-ben még 7,4% volt), ebből a szempontból ígéretesen alakult 2016 (a pontos piaci számok még nem ismertek, a cégszintűek pedig egyelőre nem nyilvánosak) - hangzott el egy mai sajtóeseményen. A csoport tagjai közül
  • a kompozit biztosítóként működő Union,
  • a bankbiztosítóként működő, személybiztosításokat kínáló Erste és
  • a prémium személybiztosítási kínálat mellett utasbiztosításokat nyújtó Vienna Life
biztosító is teljesítette éves üzleti tervét eredmény és díjbevétel szempontjából egyaránt 2016-ban.

Nagy stratégiai váltások helyett finomhangolások történtek a csoporton belül 2016-ban, az utasbiztosítási kompetenciacentrum például a Vienna Life lett. Ami az egyes biztosítókat illeti:
  • Az Erste Biztosítónál az új szerzések stabilan alakultak (az Erste 125 fiókja az értékesítés 100%-át hozza), a díjbevételek piac felett bővültek, az egyszeri díjas életbiztosítások pedig éven belül, az egyes negyedévekben kiegyensúlyozott teljesítményt mutattak - ismertette Raveczky Zsolt, a biztosító elnök-vezérigazgatója. A Citibankból az Erstéhez érkező alkalmazottakkal is már megismertették működésüket, illetve sikeresen átálltak az új "etikus" életbiztosítási szabályozásra.
  • Az Union a folyamatos díjfizetésű termékekre koncentrált 2016-ban is, fókuszban áll náluk továbbra is az egészségbiztosítás, de a másik két biztosítóhoz hasonlóan az áltanos piaci részüknél nagyobbat szakítottak ki a nyugdíjbiztosítási piacból is. Az ipari vagyonbiztosítások továbbra is fontosak a cégnek, új elemként az aktívabb (kétszámjegyű növekedést hozó) kgfb-piaci jelenlétet és az ügyfélorientált megközelítést (és az ezt leképező szervezeti változásokat) említette Lehel Gábor elnök-vezérigazgató. Megalkották első direktben köthető, online életbiztosításukat is, amely egy nyugdíjbiztosítási termék.
  • A Vienna Life szép évet zárt, "szintet lépett a nyereségességben", és ez volt az első olyan éve, amikor egyéni életbiztosítási portfóliója nagyobb mértékben nőtt, mint csoportos életbiztosításai, ami a megfelelő mérethatékonyság elérése szempontjából fontos - mondta Vadas-Földvári Anett, a társaság első embere. Egyre inkább szeretne elmozdulni a biztosító a digitális értékesítés irányába, leegyszerűsítette a dokumentációt és részben digitalizálta azt, bevezetve az "egyoldalas értékesítési metódust". A következő lépés a digitális aláírás bevezetése lehet
.
A magyar biztosítási piac vezetői is ott lesznek március 2-ai Biztosítás 2017 konferenciánkon, ne hagyja ki!
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
jamie dimon_getty